Reiki
Home Wat is Reiki Over Vera Behandelingen Tarieven Contact

Drogiste en schoonheidspecialiste

Ooit, in een ver verleden, ben ik als 16 jarige voor drogiste gaan leren. Thuis hadden we een drogisterij en het was de bedoeling dat ik de zaak over zou nemen. Het was een hele interessante en veelzijdige studie en ik heb ruim 7 jaar met veel plezier in de zaak gestaan, maar heb er toch van afgezien deze over te nemen.

Wat ik vooral leuk vond was klanten adviseren bij de aanschaf van cosmetica en make-up. Jaren later, inmiddels getrouwd en twee kinderen, en bepaald geen voorliefde voor het huishouden, ben ik dus de opleiding voor schoonheidsspecialiste gaan volgen. Ook weer interessant en veelzijdig, maar met cosmetica en vooral make-up had het weinig van doen.

Vooral masseren vond ik fijn om te doen en iedereen vond het ook heel ontspannend aanvoelen.

Al tijdens mijn opleiding ben ik in 1981 mijn eerste schoonheidssalon begonnen en de klantenkring groeide snel.

Het vak van schoonheidsspecialiste kent ontzettend veel facetten en ik kon me op heel veel gebieden bekwamen: cosmetisch, medisch, therapeutisch, op het gebied van voeding en allerlei massages.

De intensiefste cursus die ik heb gevolgd was een tweejarige cursus van de Societé Provençal d'Aromatherapie. Dit was een complete medische cursus waarbij alle ins en outs van de organen en het zenuwstelsel werden besproken en de invloed daarvan op de huid. Verder heb ik verschillende cursussen gedaan en boeken gelezen over voeding, acnébehandeling, ondernemen, maar vooral over massages. Onder andere oorreflex, pincements, Indiaanse massage en  shiatsu en voetreflex.

Om klanten met verschillende huidproblemen te helpen heb ik ooit een apparaat aangeschaft dat werkt met magneetveld therapie en infrarood. Natuurlijk met een cursus. Het magneetveld werkt heel ontspannend, maar geeft ook energie. Op een dag zei iemand die zelf ook holistische massages gaf en met energie werkte tegen mij dat ik dat apparaat helemaal niet nodig had en hetzelfde ook met mijn handen kon doen. Nou had ik na een behandeling best al vaak gehoord dat iemand van hoofdpijn verlost was, maar ik dacht toen toch: "Dat ga ik maar niet proberen alleen met mijn handen".

Hoe Reiki op mijn pad kwam

Op een gegeven moment vroeg een klant me of ik bekend was met Reiki. Ik had er wel van gehoord, maar zoals ik al zei, er zijn zoveel interessante dingen in ons vak om je in te verdiepen.....Maar zij zei:" De manier waarop jij masseert, je moet echt Reiki gaan doen!

En wat gebeurt er (bestaat toeval echt niet)? Een of twee weken later vertelt een collega me dat ze met vier personen een cursus Reiki zouden gaan doen en dat er één uitgevallen is. Als ze dat een paar weken eerder had verteld was het ene oor in, het andere oor weer uitgegaan. Maar nu mocht ik de vrijgekomen plaats innemen en zo begon mijn leven met Reiki.

Het was 1998 toen ik met de eerste graads-cursus begon. Daarna de tweede graad en in 2008 heb ik het met het masterdiploma afgerond.

Ongeveer vanaf de tweede graad ben ik begonnen om bij de massages tijdens een schoonheidsbehandeling wat reiki te geven waardoor klanten tot een diepere ontspanning kwamen. Mijn Reiki leraar zei toen al dat ik veel kon met mijn handen en in mijn praktijk probeerde ik wel eens, met succes, klanten van lichamelijke klachten af te helpen.

Van schoonheidsspecialiste naar Reiki therapeute.

Inmiddels was ik samen met een collega Schoonheidsinstituut Beaurive begonnen wat uitgroeide tot een drukke zaak met nog een medewerkster en stagiaires. Het kwam er dus niet van om me echt veel met Reiki bezig te houden.  Van mijn Reikileraar en anderen die meer kunnen "zien" dan normaal kreeg ik verschillende keren te horen dat het jammer was dat ik niet meer met Reiki deed omdat ik er zoveel mee kan, en dat het eigenlijk een verspilling van mijn talent was. Ik heb me toen voorgenomen om meer in Reiki te bekwamen en te verdiepen als ik als schoonheidsspecialiste met pensioen zou gaan.


Chapieter Webdesign

In 2012 was het zover.....Reiki via Vera was een feit. Ik had natuurlijk de hoogst mogelijke opleiding al afgerond, maar ik heb nog een aantal boeken aangeschaft om me nog verder te verdiepen in het geven van Reiki.

Maar het geven van Reiki is toch vooral een kwestie van gevoel en niet van theorie. Ik heb in de loop van jaren zoveel massages geleerd, maar heel vaak doe ik zomaar vanzelf een massagegreep die ik nooit eerder gedaan heb en die dan ook juist heel ontspannend werkt.